Richmond
London, 2020
Client: Private client
Design: CarverHaggard Architects
Main contractor: Vitpol Building Services Ltd
Category: Residential

Project description: Working with CarverHaggard Architects we produced the furniture items for their renovation of this beautiful property. We produced a contemporary bespoke kitchen with a mix of walnut veneer, sprayed white elements and detailed shadow gap junctions to the Carrara marble worktop upstands. The walnut of the kitchen continues down into the new extension where we installed a run of 2.8m tall doors to conceal a vast amount of storage. The astragal mouldings, recessed handles and concealed hinges aim to make the doors read as a panelled wall rather than cupboards. In the original front snug room of the house we produced more traditional hand painted alcove units with solid walnut tops to house a bar complete with wine fridge and ice machine and another unit for the TV.